CULTUURFESTIVAL PARAPLU 13 TOT EN MET 29 OKTOBER 2023 | ENKHUIZEN | BEELDENDE KUNST MUZIEK FILM THEATER WORKSHOPS GESCHIEDENIS

Donderdag 13 oktober

19:30

Muziekroute

19:30

Voor liefhebbers van klassieke muziek is er een bijzonder evenement tijdens Cultuurfestival Paraplu. Een route langs drie huiskamers voor drie klassieke mini-concerten gegeven door professionele musici. Met Martin Oei, Hedwig Brieffies en de gelegenheidsformatie: Annah Pianokwintet.

Muziekroute

Tijdens uw wandeling door Enkhuizen doet u tijdens de route drie locaties aan waar de stoelen voor u klaar staan voor een prachtig miniconcert. Een gids neemt u mee en vertelt onderweg kort iets over bijzonderheden langs de route. Welke locatie u als eerste aandoet, krijgt u nadat u uw tickets heeft gekocht te horen. De locaties zijn: Klooster 1, Maison Erard, Westerstraat 48 en Breedstraat 51. Na uw eerste concert gaat u onder begeleiding naar de volgende locatie en uw volgende concert. Om 22.30 uur komt iedereen terug op het station en kan onder het genot van een gratis drankje nog even nagenieten. DE MUZIKANTEN Martin Oei Martin Oei is een jonge pianist die zijn liefde voor pianomuziek graag wil delen. Hij kiest vaak voor de Romantiek: zijn lievelingscomponisten zijn Chopin, Liszt, Schubert en Rachmaninov. Hij speelt bij voorkeur op historische instrumenten zoals fortepiano’s en Franse vleugels van het merk Erard. Hij heeft een eigen serie Pianofeesten in het Koninklijk Concertgebouw, waar hij op zijn 16de zijn eerste solorecital gaf. Hedwig Brieffies Hedwig Brieffies is een jonge harpiste. Zij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Erika Waardenburg. Met Iara de Carvalho Perillo vormt zij Duo Dufonte. Samen geven zij sinds 2019 regelmatig (lunch)concerten en doen mee aan concoursen. Zo hebben zij in januari 2020 de tweede prijs behaald op het Rosa Spier Harp Concours. Het Annah Pianokwintet Dit gelegenheidskwintet speelt twee fantastische stukken, van Schumann en Brahms, geschreven voor pianokwintet. De violiste Cynthia Miller-Freivogel is de artistiek leider van het Combattimento Consort. Diederik van Dijk, op de cello, speelt in datzelfde ensemble. Paul Prenen en Tjamke Roelofs wonen sinds een jaar in Enkhuizen en spelen al jaren piano en viool samen. Zij leerden elkaar als muzikanten kennen bij het Werkteater. Paul Prenen studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium. Hij heeft een lange lijst van producties (van muziektheater tot klassiek) op zijn naam staan. Binnenkort speelt hij in het Postkantoor de voorstelling van en door de Navertellers Tjamke Roelofs studeerde o.a. aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze speelt viool, barokviool en altviool . Annah speelt klassiek viool maar ook veel andere genres waaronder pop, folk, filmmuziek, rock en jazz. Annah speelt op een viool uit 2018 speciaal voor haar gebouwd door Matthieu Besseling.
Cultuurfestival paraplu 2023

Zet de datum vast in je agenda!

Vrijdag 13 tot en met zondag 29 oktober 2023

Het programma volgt.