CULTUURFESTIVAL PARAPLU 13 TOT EN MET 29 OKTOBER 2023 | ENKHUIZEN | BEELDENDE KUNST MUZIEK FILM THEATER WORKSHOPS GESCHIEDENIS

Dinsdag 11 oktober

20:30

Talk: Mannen met Hobby’s door Alek Dabrowski

20:30

Dit voorjaar verscheen hét boek over hobby’s, Mannen met hobby’s van Alek Dabrowski. Alek neemt je mee in de wereld van hobbyende mannen. Niet alleen presenteert de auteur een reeks gewone en buitengewone hobby’s, hij geeft ook achtergronden over hobbyisme en de grenzen ervan. De uit de hand gelopen hobby komt zeker aan bod. Het publiek krijgt gelegenheid in gesprek te gaan en te vertellen over hobby’s en liefhebberijen.
Alek Dabrowski (1965) is filosoof, historicus, recensent, blogger, interviewer, boekverkoper, kortom een boekengek.

De lezing van Alek Dabrowski is een event van de Westfriese Bibliotheken.

Talk: Mannen met Hobby’s door Alek Dabrowski

Dit voorjaar verscheen hét boek over hobby’s, Mannen met hobby’s van Alek Dabrowski. Alek neemt je mee in de wereld van hobbyende mannen. Niet alleen presenteert de auteur een reeks gewone en buitengewone hobby’s, hij geeft ook achtergronden over hobbyisme en de grenzen ervan. De uit de hand gelopen hobby komt zeker aan bod. Het publiek krijgt gelegenheid in gesprek te gaan en te vertellen over hobby’s en liefhebberijen. Mannen met hobby’s toont de man met zijn hobby. In zijn boek maakt Alek Dabrowski het fenomeen inzichtelijk. Er is beschouwende aandacht voor de grenzen van de hobby en de onderliggende motieven van de man met hobby. De indeling in zes categorieën, zoals jagers en verzamelaars, natuurmannen en doe-het-zelvers biedt steun. Van de achterflap: “Zoals het de auteur betaamt worden clichés en overdrijvingen niet geschuwd. Hopelijk draagt dit boek bij aan begrip voor deze rijk vertegenwoordigde mannensoort in ons land. Want al is de man met hobby vaak onnavolgbaar gedreven, zijn passie neemt zelden gevaarlijke vormen aan. Integendeel, de man met hobby is lief, wij moeten hem koesteren.” Alek Dabrowski (1965) is filosoof, historicus, recensent, blogger, interviewer, boekverkoper, kortom een boekengek.
Cultuurfestival paraplu 2023

Zet de datum vast in je agenda!

Vrijdag 13 tot en met zondag 29 oktober 2023

Het programma volgt.