CULTUURFESTIVAL PARAPLU 13 TOT EN MET 29 OKTOBER 2023 | ENKHUIZEN | BEELDENDE KUNST MUZIEK FILM THEATER WORKSHOPS GESCHIEDENIS

Zondag 29 oktober

14:00

Film & boek: Zomervacht

14:00

Op zondag 29 oktober is Jaap Robben, de auteur, aanwezig in de Drommedaris. Na de film is er een nagesprek met Jaap Robben en zal hij vragen van bezoekers beantwoorden.

Film & boek: Zomervacht

Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt? En hoe houd je iemand in bedwang die sterker is dan jij? En dan wordt Brian ook nog eens verliefd op Selma, maar zij heeft al een vriendje. Brian wordt gespeeld door het Vlaamse talent Jarne Heylen, Lucien door de debuterende Joël in ’t Veld, een jongen met spasme. Ook veel andere hoofdrolspelers en figuranten hebben een beperking. “Ik ben trots dat een deel van de cast bestaat uit mensen met echte beperkingen”, aldus de regisseur. Deze speciale voorstelling wordt georganiseerd door Cinema Enkhuizen en de Westfriese Bibliotheken.