Zon. 16 oktober t/m Zon. 23 oktober

10:00

Van zaterdag 15 tot en met zondag 30 oktober staat de Oudhollandse kermis opgesteld in het buitenmuseum. Tijdens deze week kunnen kinderen en (groot)ouders genieten van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren twintig.

Zondag 16 oktober

14:00

Dé bockbiertour van het jaar staat weer voor de deur, deze keer in een iets ander jasje. Een route langs 6 Enkhuizer horecazaken voor zes bockbieren gecombineerd geserveerd met 6 exclusieve hapjes.

Zondag 16 oktober

14:00

Een cadeautje voor alle jazzliefhebbers: Sgt. Pepper’s Jazzclub viert haar 30-jarig bestaan dit jaar en dat betekent vrij entree, speciaal tijdens het Cultuurfestival. De Hot Revival Stompers komt na een pauze van 14 jaar terug met een iets gewijzigde line-up, maar met die herkenbare ijzersterke ritmesectie en gevarieerde repertoire. En extra leuk: ook Jazzfestival Enkhuizen is deze middag present met MEER over jazz in Enkhuizen.

Zondag 16 oktober

15:00

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Samen met de uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/gitarist Sean Webster (1976) zal Java voor deze semi-akoestische gelegenheid zowel stukken van “Keepin ’it Real” als materiaal uit Webster’s omvangrijke oeuvre ten gehore brengen.